gif
gif

Malmö

Engelbrektsgatan 6211 33 Malmö, Sweden+46 40 630 46 30 info@dynamicdog.se

Stockholm

Engelbrektsplan 2114 34 Stockholm, Sweden+46 40 630 46 30 sthlm@dynamicdog.se

Dynamic Dog Digital Agency, a part of Qgroup

ryds-glas

RYDS GLAS

Ryds Glas – Digital Analys, SEO och Marknadsföring

Ryds Glas AB är Sveriges största glasmästeri och glasmästerierna finns på över 60 orter runtom i landet. Med start 1947 har Ryds Glas genomfört glasarbeten i över 75 år. Huvudkontoret ligger i Helsingborg och glasmästerierna sträcker sig från Ystad till Luleå. Varje år monterar Ryds Glas över 600 000 m2 glas. Webbanalysteamet hos Dynamic Dog fick i uppdrag att hjälpa Ryds Glas göra en grundlig genomgång och ett omtag på deras digitala marknadsföring, SEO samt spårning av dessa insatser.

Bakgrund

Som del av projektet för den digitala marknadsföringen gjordes en omfattade omstrukturering av Ryds Glas Google Ads konto, kampanjer i deras Meta Annonsering samt LinkedIn Annonsering. Utmaningen var att sätta en struktur där optimeringsmöjligheter förenklades och förbättrades. Eftersom varje glasmästeri är unikt krävdes exempelvis att vi gick ner och optimerade på ort-nivå för att nå full potential i sökordsannonseringen.Förutom tillväxt via paid search och paid social mynnade uppdraget även ut i en organisk tillväxt på sökmotorerna genom diverse SEO insatser för att ranka bättre. Efter en grundlig genomgång av hela hemsidan genomfördes också ett stort antal tekniska förbättringar för att ge hemsidan bästa möjliga förutsättningar.Samtliga insatser ovan krävde en uppdatering av den spårning som redan fanns på hemsidan. Google Analytics 4 aktiverades och anpassad spårning sattes upp för att kunna mäta viktiga KPI:er.

 

Siffror

Resultat

+28%

Organisk trafik

+21%

Ökning i CTR

+30%

Konverteringsökning

"Vi har arbetat med Dynamic Dog sedan december 2022 och på relativt kort tid upplevt stora förbättringar. Vi känner att vi har fått en betydligt bättre struktur på våra kampanjer och hemsida och våra KPIer har förbättrats med tiden. Vi har löpande avstämningar med vårt team och de återkopplar snabbt. Förutom att göra det som är överenskommit får vi också förslag på förbättringar och åtgärder för att effektivisera hemsidan ännu mer. Vi kan varmt rekommendera Dynamic Dog."

Malin Gelberg

Marknadskoordinator, Ryds Glas

Kontakta oss om du vill veta mer om projektet

Jacob Axelsson

Webbanalytiker

jacob.axelsson@dynamicdog.se